Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytni chleb z dużą ilością ziaren dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Chrupiąca skórka, zwarty, wilgotny miąższ.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 342
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14847
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1771
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17227
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 342
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14847
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1771
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17227
Składniki
Zaczyn: drożdże rozpuszczamy w wodzie, mieszamy z mąką. Zaczyn odstawiamy na godzinę, aby zaczął fermentować.
na godzinę, aby zaczął fermentować. Ciasto właściwe: wszystkie składniki łączymy z zaczynem i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut i ponownie lekko wyrabiamy. Z ciasta formujemy 2 bochenki i układamy na natłuszczonej blaszce. Pozostawiamy je do wyrośnięcia, aż podwoją objętość.
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Chlebki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, dno piekarnika spryskujemy wodą. Temperaturę obniżamy do 200 stopni i pieczemy około 25 minut. Studzimy na kratce.