Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytni chleb z dużą ilością ziaren dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Chrupiąca skórka, zwarty, wilgotny miąższ.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1088
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1088
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Składniki
Zaczyn: drożdże rozpuszczamy w wodzie, mieszamy z mąką. Zaczyn odstawiamy na godzinę, aby zaczął fermentować.
na godzinę, aby zaczął fermentować. Ciasto właściwe: wszystkie składniki łączymy z zaczynem i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut i ponownie lekko wyrabiamy. Z ciasta formujemy 2 bochenki i układamy na natłuszczonej blaszce. Pozostawiamy je do wyrośnięcia, aż podwoją objętość.
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Chlebki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, dno piekarnika spryskujemy wodą. Temperaturę obniżamy do 200 stopni i pieczemy około 25 minut. Studzimy na kratce.