Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytni chleb z dużą ilością ziaren dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Chrupiąca skórka, zwarty, wilgotny miąższ.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1113
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1402
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1113
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1402
Składniki
Zaczyn: drożdże rozpuszczamy w wodzie, mieszamy z mąką. Zaczyn odstawiamy na godzinę, aby zaczął fermentować.
na godzinę, aby zaczął fermentować. Ciasto właściwe: wszystkie składniki łączymy z zaczynem i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut i ponownie lekko wyrabiamy. Z ciasta formujemy 2 bochenki i układamy na natłuszczonej blaszce. Pozostawiamy je do wyrośnięcia, aż podwoją objętość.
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Chlebki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, dno piekarnika spryskujemy wodą. Temperaturę obniżamy do 200 stopni i pieczemy około 25 minut. Studzimy na kratce.