Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytni chleb z dużą ilością ziaren dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Chrupiąca skórka, zwarty, wilgotny miąższ.
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 319
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3070
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1398
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 319
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3070
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1398
Składniki
Zaczyn: drożdże rozpuszczamy w wodzie, mieszamy z mąką. Zaczyn odstawiamy na godzinę, aby zaczął fermentować.
na godzinę, aby zaczął fermentować. Ciasto właściwe: wszystkie składniki łączymy z zaczynem i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut i ponownie lekko wyrabiamy. Z ciasta formujemy 2 bochenki i układamy na natłuszczonej blaszce. Pozostawiamy je do wyrośnięcia, aż podwoją objętość.
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Chlebki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, dno piekarnika spryskujemy wodą. Temperaturę obniżamy do 200 stopni i pieczemy około 25 minut. Studzimy na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb czosnkowy (chleb z czosnkiem)
Pieczywo
Bułki pszenne, śniadaniowe.
Pieczywo
Chałka wegańska
Pieczywo
Chleb drożdżowy na coli
Chleb czosnkowy (chleb z czosnkiem)
Chleb z czosnkiem, idealny do żurku, wędliny itp. Idealny na wielkanocny stół.
Odsłon: 58
Bułki pszenne, śniadaniowe.
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 663