Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w błonnik i bezglutenowy chleb.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Składniki
Kaszę dobrze opłukać, zalać wodą przykryć ściereczka i odstawić na 24 godziny. Co jakiś czas przemieszać łyżka, aby kasza równo fermentowała.
Po 24 godzinach dodać sól i zblendować ( powinna wyjść masa o konsystencji gęstej śmietany). Dodać ziarna, wymieszać łyżka i odstawić na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masę wyłożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch również można posypać ziarnami. Piec 60 minut.