Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w błonnik i bezglutenowy chleb.
Polecam.
Odsłon: 371
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 371
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
Kaszę dobrze opłukać, zalać wodą przykryć ściereczka i odstawić na 24 godziny. Co jakiś czas przemieszać łyżka, aby kasza równo fermentowała.
Po 24 godzinach dodać sól i zblendować ( powinna wyjść masa o konsystencji gęstej śmietany). Dodać ziarna, wymieszać łyżka i odstawić na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masę wyłożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch również można posypać ziarnami. Piec 60 minut.