Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najzdrowsze są chleby pieczone w domu. Mam wiele sprawdzonych przepisów. Ten chlebuś urzeka żółciutkim kolorem dzięki dodatkowi kurkumy. W połączeniu z białym serem, pomidorem i szczypiorkiem jest wprost doskonały :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 116
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 330
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2688
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 116
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 330
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2688
Składniki
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i odstawiamy na 15 minut, by zaczęły pracować. Mąkę, kurkumę, sól, cukier łączymy, dodajemy posiekaną świeżą kolendrę, a następnie dodajemy wyrośnięty zaczyn i żółtka. Wyrabiamy ciasto - będzie klejące. Masę przekładamy do natłuszczonej oliwą miski i odstawiamy do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wierzch polewamy lekko wodą i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.