Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chlebek z dodatkiem ziaren... to zawsze smakuje ;)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki pszennej, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i na ok. 30 min. odstawić w ciepłe miejsce.
Następnie ciasto przełożyć do dwóch prostokątnych form (u mnie jedna mniejsza), pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem.
Piec w temp. 230 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!