Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który jest bardzo prosty w wykonaniu. Jest mięciutki, pachnący – po prostu doskonały. Świetnie smakuje nawet z samym masłem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz żółtka, mleka i maku) połączyć w dużej misce i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Ponownie krótko wyrobić, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na kolejne 2 godz.
Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować wierzch chleba. Posypać makiem. Piec 40 minut w 200 stopniach.