Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który jest bardzo prosty w wykonaniu. Jest mięciutki, pachnący – po prostu doskonały. Świetnie smakuje nawet z samym masłem.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5730
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz żółtka, mleka i maku) połączyć w dużej misce i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Ponownie krótko wyrobić, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na kolejne 2 godz.
Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować wierzch chleba. Posypać makiem. Piec 40 minut w 200 stopniach.