Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który jest bardzo prosty w wykonaniu. Jest mięciutki, pachnący – po prostu doskonały. Świetnie smakuje nawet z samym masłem.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39393
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39393
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz żółtka, mleka i maku) połączyć w dużej misce i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Ponownie krótko wyrobić, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na kolejne 2 godz.
Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować wierzch chleba. Posypać makiem. Piec 40 minut w 200 stopniach.