Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko słodki w smaku. Melasa zawiera mnóstwo żelaza i wapnia oraz witanim z brupy B.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413859
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413859
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2188
Składniki
Mąki umieścić w misce wlać wodę zamieszać i odstawić na 20 minut do autolizy. Następnie dodać rozpuszczone w łyżce wody drożdże, dodać malasę, sól i wyrobić kilka minut. Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.
Następnie ponownie wyrobić ciasto i przełożyć do foremki podłużne wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i zostawić do wyrośnięcia na 40-50 minut.
Piec w 190 °C 40 minut.