Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko słodki w smaku. Melasa zawiera mnóstwo żelaza i wapnia oraz witanim z brupy B.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6232
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6232
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
         
         
                Składniki
Mąki umieścić w misce wlać wodę zamieszać i odstawić na 20 minut do autolizy. Następnie dodać rozpuszczone w łyżce wody drożdże, dodać malasę, sól i wyrobić kilka minut. Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.
Następnie ponownie wyrobić ciasto i przełożyć do foremki podłużne wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i zostawić do wyrośnięcia na 40-50 minut.
Piec w 190 °C 40 minut.