Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko słodki w smaku. Melasa zawiera mnóstwo żelaza i wapnia oraz witanim z brupy B.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Mąki umieścić w misce wlać wodę zamieszać i odstawić na 20 minut do autolizy. Następnie dodać rozpuszczone w łyżce wody drożdże, dodać malasę, sól i wyrobić kilka minut. Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.
Następnie ponownie wyrobić ciasto i przełożyć do foremki podłużne wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i zostawić do wyrośnięcia na 40-50 minut.
Piec w 190 °C 40 minut.