Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na przepisie" aaasikkk" ,jednak go troszkę zmodyfikowałam. Chlebuś wyszedł przepyszny,polecam:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4350
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5569
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13883
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4350
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6744
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5569
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13883
Składniki
Z drożdży,miodu i łyżki mąki zrobić zaczyn. Osobno do miski dać mąki,sól oraz wcześniej zrobiony zaczyn. Wszystko wyrobić ręką.Na koniec dodać posiekane orzechy i rodzynki. Wszystko wyrobić . Foremki posmarować masłem i obsypać otrębami.Nałożyć masę chlebową do 3/4 wysokości,przykryć i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godz.
Po wyrośnięciu posmarować ,wodą 2 łyżki plus 1 łyżeczka miodu.Posypać otrębami. Dać do piekarnika ustawionego na 220st,a po 10min, zmniejszyć do 200st.
Chlebki po upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego życzę!