Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na przepisie" aaasikkk" ,jednak go troszkę zmodyfikowałam. Chlebuś wyszedł przepyszny,polecam:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17209
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17209
Składniki
Z drożdży,miodu i łyżki mąki zrobić zaczyn. Osobno do miski dać mąki,sól oraz wcześniej zrobiony zaczyn. Wszystko wyrobić ręką.Na koniec dodać posiekane orzechy i rodzynki. Wszystko wyrobić . Foremki posmarować masłem i obsypać otrębami.Nałożyć masę chlebową do 3/4 wysokości,przykryć i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godz.
Po wyrośnięciu posmarować ,wodą 2 łyżki plus 1 łyżeczka miodu.Posypać otrębami. Dać do piekarnika ustawionego na 220st,a po 10min, zmniejszyć do 200st.
Chlebki po upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego życzę!