Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osoby, które śledzą mój blog wiedzą, że lubię kombinować piekąc chleb. Ostatnio dowiedziałam się o cudownych właściwościach forsycji. Postanowiłam więc dodać ją do chleba. Pomysł na dodanie jej do chleba właśnie podpatrzyłam na IG. I tak zabrałam się do roboty, dodałam natkę pietruszki i dla dodania wilgotności chlebowi dorzuciłam ser koryciński wiosenny. Jako, że mamy wiosnę to ser wiosenny wpasował się idealnie. Choć do prawdziwej wiosny daleko bo wieje i nie jest za ciepło. Ale kromka domowego ciepłego chleba z masłem wynagradza tę paskudną pogodę.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 235
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 57
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 889
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 934
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 235
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 57
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 889
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 934
Składniki
Drożdże wymieszać w misce z cukrem aż będą płynne. Wlać wodę, olej oraz wsypać mąkę, sól i kwiaty forsycji, posiekaną dość grubo natkę pietruszki a także starty na grubych oczkach ser. Wszystko wymieszać, kilka minut wyrabiać ciasto, oprószyć mąką i zostawić przykryte ściereczką do podrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie ponownie je wyrobić i uformować bochenek na kształt naszego naczynia. Bochenek zakryć ściereczką i zostawić do podrośnięcia. Naczynie żaroodporne umieścić w piekarniku i nastawić temperaturę na 230 stopni. Gdy piekarnik się nagrzeje delikatnie podrośnięty bochenek umieścić w naczyniu, zakryć pokrywką i piec 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 20 minut. Po upieczeniu uważając aby się nie poparzyć wyjąć chleb na kratkę i wystudzić.