Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb szybko się robi. Ciepły, chrupiący smakuje najlepiej.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1641
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 281
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1641
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i ze szklanką ciepłej wody.
Mąkę wymieszać z solą, siemieniem i płatkami.
Do suchych składników dodać rozpuszczone drożdże i resztę ciepłej wody. Dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
Foremkę 12cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysmarować olejem. Przełożyć ciasto do foremki.
Piec ok 1 godz w temperaturze 200 st. Na ostatnie 15 minut wyjąć chleb z foremki i piec bez formy. Upieczony chleb wystudzić na kratce.