Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny mój chlebek który wyszedł cudownie smaczny, jedyne co do was należy o ile będziecie mieli ochotę to spróbować go samemu wykonać, nie ma w nim nic skomplikowanego co by miało nie wyjść
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12125
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12125
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki następnie ziarna dowolne i wymieszać za pomocą widelca do połączenia się w jedną całość. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia
Po wyrośnięciu ciasta wymieszać je po raz kolejny przez 3 minuty a następnie przełożyć je do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką blaszki 35/12 i kolejny raz pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto chlebowe wstawić do piekarnika ustawiając go na 210 stopni i piec 50 minut w zależności od piekarnika, 7 minut przed końcem wlać pół szklanki zimnej wody na dno piekarnika aby piekarnik zaparował będzie miękki w środku chleb. Upieczony studzić na kratce