Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny mój chlebek który wyszedł cudownie smaczny, jedyne co do was należy o ile będziecie mieli ochotę to spróbować go samemu wykonać, nie ma w nim nic skomplikowanego co by miało nie wyjść
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9232
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1925
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3951
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 405
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 229
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 274
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9232
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1925
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3951
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 405
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 229
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 274
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki następnie ziarna dowolne i wymieszać za pomocą widelca do połączenia się w jedną całość. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia
Po wyrośnięciu ciasta wymieszać je po raz kolejny przez 3 minuty a następnie przełożyć je do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką blaszki 35/12 i kolejny raz pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto chlebowe wstawić do piekarnika ustawiając go na 210 stopni i piec 50 minut w zależności od piekarnika, 7 minut przed końcem wlać pół szklanki zimnej wody na dno piekarnika aby piekarnik zaparował będzie miękki w środku chleb. Upieczony studzić na kratce