Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny mój chlebek który wyszedł cudownie smaczny, jedyne co do was należy o ile będziecie mieli ochotę to spróbować go samemu wykonać, nie ma w nim nic skomplikowanego co by miało nie wyjść
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 141
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16101
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 180
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 687
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 141
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16101
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 180
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 687
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki następnie ziarna dowolne i wymieszać za pomocą widelca do połączenia się w jedną całość. Odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia
Po wyrośnięciu ciasta wymieszać je po raz kolejny przez 3 minuty a następnie przełożyć je do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką blaszki 35/12 i kolejny raz pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto chlebowe wstawić do piekarnika ustawiając go na 210 stopni i piec 50 minut w zależności od piekarnika, 7 minut przed końcem wlać pół szklanki zimnej wody na dno piekarnika aby piekarnik zaparował będzie miękki w środku chleb. Upieczony studzić na kratce