Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny chlebek z mnóstwem dodatków, idealnie chrupiący. Chlebek zrobiłam na podstawie filmików z You Tuba, z moimi modyfikacjami.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Składniki
Blaszka 21X 8 cm, lub mniejszą wtedy chlebek będzie wyższy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg rozgnieść widelcem, łyżką, lub tak jak ja tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać jajka i wymieszać łyżką. Wsypać płatki, wymieszać, dodać resztę składników, zamieszać. Ciasto przełożyć do blaszki, posypać pestkami słonecznika. Piec w 182 C, ok. 50 minut.