Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga dużo pracy, a smakuje obłędnie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy je letnią wodą oraz dodajemy odrobinę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
W misce mieszamy mąkę, sól i wszystkie ziarna (możemy zostawić troszkę do posypania wierzchu chleba). Wlewamy do tego zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej ciasto. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 220 stopni.