Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga dużo pracy, a smakuje obłędnie
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15085
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15085
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy je letnią wodą oraz dodajemy odrobinę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
W misce mieszamy mąkę, sól i wszystkie ziarna (możemy zostawić troszkę do posypania wierzchu chleba). Wlewamy do tego zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej ciasto. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 220 stopni.