Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga dużo pracy, a smakuje obłędnie
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102228
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102228
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy je letnią wodą oraz dodajemy odrobinę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
W misce mieszamy mąkę, sól i wszystkie ziarna (możemy zostawić troszkę do posypania wierzchu chleba). Wlewamy do tego zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej ciasto. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 220 stopni.