Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga dużo pracy, a smakuje obłędnie
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 479
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 479
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy je letnią wodą oraz dodajemy odrobinę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
W misce mieszamy mąkę, sól i wszystkie ziarna (możemy zostawić troszkę do posypania wierzchu chleba). Wlewamy do tego zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej ciasto. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 220 stopni.