Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga dużo pracy, a smakuje obłędnie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 391
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 391
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy je letnią wodą oraz dodajemy odrobinę mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
W misce mieszamy mąkę, sól i wszystkie ziarna (możemy zostawić troszkę do posypania wierzchu chleba). Wlewamy do tego zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej ciasto. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 220 stopni.