Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb to najlepszy wynalazek człowieka. Wspaniały, aromatyczny i jakże prosty w przygotowaniu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Drożdże rozprowadzic w wodzie z cukrem. Odstawic do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętośc. Wlac do mąki, dodac resztę i wymieszac. Nie nalezy się martwic, gdy będzie się kleic do rąk.
Ciasto przełożyc do blaszek wysmarowanych smalcem lub margaryną (ja piekę w foremkach do lasagne, wychodzą 3 chlebki). Wygładzic wierzch mokrą łyżką lub nożem. Odstawic do wyrośnięcia. Piec ok. 1 godziny w piekarniku w temp. 180 stopni. Zapach przyciągnie wszystkich domowników. Chleb długo zachowuje świeżośc. Smacznego.