Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo szukałam idealnego przepisu na chleb który będzie mi smakował:) w końcu osiągnęłam oczekiwany efekt. chleb jest pyszny, ma dużo słonecznika a jego aromat niesie się w całym domu... do tego masełko i dobra wędlina i śniadanie gotowe., polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16006
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16006
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5049
Składniki
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami. Resztę składników mieszamy w drugiej misce. Do suchych składników dolewamy po trochę wody i zagniatamy ciasto.Przykrywamy miskę bawełnianą ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 minut. Po tym czasie wkładamy ciasto do keksówki [można namoczyć łyżkę w ciepłej wodzie wtedy lepiej wygładzić ciasto]. Odstawiamy ponownie na pół godz co jakiś czas chleb zwilżamy ciepłą wodą. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy chleb ciepłą wodą i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Chleb po wyjęciu z piekarnika wyjęłam z foremki i studziłam na kratce;) Smacznego!