Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo szukałam idealnego przepisu na chleb który będzie mi smakował:) w końcu osiągnęłam oczekiwany efekt. chleb jest pyszny, ma dużo słonecznika a jego aromat niesie się w całym domu... do tego masełko i dobra wędlina i śniadanie gotowe., polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami. Resztę składników mieszamy w drugiej misce. Do suchych składników dolewamy po trochę wody i zagniatamy ciasto.Przykrywamy miskę bawełnianą ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 minut. Po tym czasie wkładamy ciasto do keksówki [można namoczyć łyżkę w ciepłej wodzie wtedy lepiej wygładzić ciasto]. Odstawiamy ponownie na pół godz co jakiś czas chleb zwilżamy ciepłą wodą. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy chleb ciepłą wodą i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Chleb po wyjęciu z piekarnika wyjęłam z foremki i studziłam na kratce;) Smacznego!