Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek pycha. Dosłownie znika z talerza.
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 791
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 289
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 113
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 65
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 791
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 289
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 113
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 65
Składniki
Mąkę, ziarna, sól i cukier oraz rozpuszczone drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto.
Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Ponownie wyrobić i przełożyć do dwóch form (32X11 cm) wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką krupczatką.
Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku 210 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!!!