Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek pycha. Dosłownie znika z talerza.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21364
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21364
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Mąkę, ziarna, sól i cukier oraz rozpuszczone drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto.
Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Ponownie wyrobić i przełożyć do dwóch form (32X11 cm) wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką krupczatką.
Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku 210 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!!!