Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek własnej roboty.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12996
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12996
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: Maślankę podgrzać do temperatury 37 stopni i rozetrzeć z drożdżami. Następnie dodać miód, sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Ponownie wyrobić, przełożyć do przygotowanej blaszki i ponownie odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny.