Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek własnej roboty.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3601
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10995
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3601
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10995
Składniki
Wykonanie: Maślankę podgrzać do temperatury 37 stopni i rozetrzeć z drożdżami. Następnie dodać miód, sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Ponownie wyrobić, przełożyć do przygotowanej blaszki i ponownie odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny.