Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek własnej roboty.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15355
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5741
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9084
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15355
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5741
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9084
Składniki
Wykonanie: Maślankę podgrzać do temperatury 37 stopni i rozetrzeć z drożdżami. Następnie dodać miód, sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Ponownie wyrobić, przełożyć do przygotowanej blaszki i ponownie odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny.