Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chlebek bananowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, makiem i mielonymi orzechami. Banany obrać, zmiksować na gładką masę.
Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka. Porcjami dodawać sypkie oraz mus bananowy i śmietanę. Zmiksować.
Podłużną foremkę-keksówkę o długości 30 cm i szerokości 11 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Napełnić ciastem, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 60 minut. Potem studzić około godziny w foremce. Ostrożnie przełożyć na kratkę kuchenną i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Marcepan zagnieść z 5 dag cukru pudru. Ufarbować barwnikiem spożywczym na żółto. Z masy uformować banana. Ułożyć go na chlebku posypanym resztą cukru pudru i kakao.Źródło: Życie na gorąco