Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przepis jest bardzo prosty a chleb smakuje najlepiej jeśli wykorzystamy mocno dojrzałe banany. Jak dodatek proponujemy orzechy włoskie ale można również wykorzystać inne bakalie. Więcej na blogu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118465
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2314
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118465
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2314
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Składniki
• Masło roztapianym w mikrofali i dodajemy do miski z rozgniecionymi bananami (najlepiej robić to widelcem) • Do osobnej miski dodajemy cukier oraz jajko, ubijamy na puszystą masę i przelewamy do rozgniecionych bananów • Mąkę, sodę oraz sól mieszamy razem a następnie dodajemy do miski z bananami powoli mieszając • Ew. dodatkowo orzechy włosie kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do gotowego ciasta
• Ciasto wylewamy na formę do pieczenia (smarujemy masłem tylko spód) • Chleb pieczemy przez około 55 minut w temperaturze 180 stopni, bez termoobiegu • Pod koniec pieczenia sprawdzamy chleb wbijając patyczek, jeśli jest suchy to znaczy że chleb jest gotowy • Przed krojeniem pozwalamy aby chleb ostygnął przez około 15 minut