Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki chlebek, inspirowany kuchnią amerykańską. Świetnie komponuje się z domowymi konfiturami lub dżemem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1749
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1749
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
Wszystkie składniki wyciągnąć z lodówki i chwilę odczekać, aby nabrały temperatury pokojowej. Masło rozpuścić i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W misce rozgnieść banany, dodać jajko, cukier, cukier wanilinowy, syrop klonowy, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Mąkę przesiać. Nasiona chcia, mąkę i ostudzone masło dodać do reszty składników i ponownie dokładnie wymieszać.
Przełożyć do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać posiekanymi orzechami. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).