Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.
Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.
Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.