Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.
Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.
Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.