Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy jest najbardziej znanym wypiekiem w Stanach Zjednoczonych. Idealnie miękki, rozpływający się w ustach, z ulubionymi dodatkami pasuje do kawki jak nic! Do jego przyrządzenia nie ma potrzeby użycia miksera, wszystko miesza się widelcem. Najlepiej jest użyć banany mocno dojrzałe - ja kupuję świeże banany i przechowuję w lodówce, dopóki skórka wyraźnie nie zmieni barwy na intensywnie ciemną, wtedy banany są najsłodsze i najlepsze :) Ciasto bananowe utrzymuje swieżość ok. 5 dni, ale koniecznie musi być pod przykryciem! Można je też mrozić, ale przy jego smaku i czasie przygotowania myślę, że nie jest to konieczne :)
W misce rozgniatamy banany widelcem, dodajemy roztopione, ale nie gorące masło, cukier trzcinowy, 1 roztrzepane jajko, ekstrakt z wanilii, sól i przesianą mąkę tortową z sodą. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników. Na koniec wsypujemy rodzynki.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Chlebek pieczemy ok 1 godz. w 170*C do tzw. suchego patyczka.
zdj
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 28
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1684
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1514
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1553
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 28
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1684
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1514
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1553
Składniki
W misce rozgniatamy banany widelcem, dodajemy roztopione, ale nie gorące masło, cukier trzcinowy, 1 roztrzepane jajko, ekstrakt z wanilii, sól i przesianą mąkę tortową z sodą. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników. Na koniec wsypujemy rodzynki.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Chlebek pieczemy ok 1 godz. w 170*C do tzw. suchego patyczka.
zdj
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb tygrysi
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Chleb tygrysi
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 2803
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 103