Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na super chlebek.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać letnią wodę, zaciągnąć mąką i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce na pół godziny.
W między czasie połączyć wszystkie składniki na chleb.
Następnie dodać rozczyn, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić na około 1 ½ godziny.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut.