Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis zdecydowanie może pozytywnie zaskoczyć naszych gości :) Mało kto zgaduje, że jest to chleb z bobu! Jest po prostu pyszny !!!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Składniki
Wykonanie: Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić na gorąco.
Do gorącego puree z bobu dodać jajka, szczyptę soli, cukier, rozrobione w mleku drożdże, mąkę i aromat do smaku. Masę dokładnie wyrobić i przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki (najlepiej keksowej) i pozostawić na dwie godziny w ciepłym miejscu. Następnie upiec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Podawać z dowolną konfiturą (najlepiej z domowej spiżarni).