Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis zdecydowanie może pozytywnie zaskoczyć naszych gości :) Mało kto zgaduje, że jest to chleb z bobu! Jest po prostu pyszny !!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3437
Składniki
Wykonanie: Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić na gorąco.
Do gorącego puree z bobu dodać jajka, szczyptę soli, cukier, rozrobione w mleku drożdże, mąkę i aromat do smaku. Masę dokładnie wyrobić i przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki (najlepiej keksowej) i pozostawić na dwie godziny w ciepłym miejscu. Następnie upiec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Podawać z dowolną konfiturą (najlepiej z domowej spiżarni).