Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis zdecydowanie może pozytywnie zaskoczyć naszych gości :) Mało kto zgaduje, że jest to chleb z bobu! Jest po prostu pyszny !!!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 408
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1851
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 408
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1851
Składniki
Wykonanie: Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić na gorąco.
Do gorącego puree z bobu dodać jajka, szczyptę soli, cukier, rozrobione w mleku drożdże, mąkę i aromat do smaku. Masę dokładnie wyrobić i przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki (najlepiej keksowej) i pozostawić na dwie godziny w ciepłym miejscu. Następnie upiec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Podawać z dowolną konfiturą (najlepiej z domowej spiżarni).