Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis zdecydowanie może pozytywnie zaskoczyć naszych gości :) Mało kto zgaduje, że jest to chleb z bobu! Jest po prostu pyszny !!!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457846
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457846
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Składniki
Wykonanie: Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić na gorąco.
Do gorącego puree z bobu dodać jajka, szczyptę soli, cukier, rozrobione w mleku drożdże, mąkę i aromat do smaku. Masę dokładnie wyrobić i przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki (najlepiej keksowej) i pozostawić na dwie godziny w ciepłym miejscu. Następnie upiec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Podawać z dowolną konfiturą (najlepiej z domowej spiżarni).