Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z mąki gryczanej z nasionkami chia
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2234
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 695
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2234
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 695
Składniki
Nasionka chia wsypać do miseczki i zalać ciepłą wodą.Odstawić na 15 min. W drugiej miseczce przygotować drożdże.Rozmieszać je z ciepłą wodą i dodać miód.Odstawić na ok.15 min. Z podanych składników wychodzą dwie małe keksówki. Keksówki posmarować tłuszczem oprószyć mąką kokosową.. W trzeciej misce wymieszać wszystkie suche składniki ,dodać chia ,drożdże,letnią wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch chlebka można posypać ziarnami słonecznika,dyni czypłatkami owsianymi albo zostawić bez niczego.
Piec około 45-50 min.w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Chlebek jest pyszny SMACZNEGO!!!