Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy chlebek na dobre śniadanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1349
Składniki
Wykonanie: Wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Do drugiej miski wlać mleko, maślankę, olej i wbić jajka.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać mąki i utrzeć mikserem. .
Następnie wsypać pokruszone orzechy, kukurydzę i ponownie wymieszać.
Przelać do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu kroić na kromki