Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy chlebek na dobre śniadanie.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 289
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 337
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 289
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 337
Składniki
Wykonanie: Wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Do drugiej miski wlać mleko, maślankę, olej i wbić jajka.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać mąki i utrzeć mikserem. .
Następnie wsypać pokruszone orzechy, kukurydzę i ponownie wymieszać.
Przelać do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu kroić na kromki