Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek z mąki orkiszowej ze słonecznikiem
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2223
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 692
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2223
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 692
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek wody i mąki, wymieszać, a zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10 min.
Po tym czasie dodać mąkę, sól, resztę wody i olej oraz ziarna. Wyrobić ciasto drożdżowe, które od razu przekładamy do wysmarowanej i wysypanej mąką pszenną prostokątnej formy. Odkładamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 45-50 min.