Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek z mąki orkiszowej ze słonecznikiem
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16770
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5455
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326346
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16770
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5455
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek wody i mąki, wymieszać, a zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10 min.
Po tym czasie dodać mąkę, sól, resztę wody i olej oraz ziarna. Wyrobić ciasto drożdżowe, które od razu przekładamy do wysmarowanej i wysypanej mąką pszenną prostokątnej formy. Odkładamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 45-50 min.