Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek z mąki orkiszowej ze słonecznikiem
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7294
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20286
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7294
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20286
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek wody i mąki, wymieszać, a zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10 min.
Po tym czasie dodać mąkę, sól, resztę wody i olej oraz ziarna. Wyrobić ciasto drożdżowe, które od razu przekładamy do wysmarowanej i wysypanej mąką pszenną prostokątnej formy. Odkładamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 45-50 min.