Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek z mąki orkiszowej ze słonecznikiem
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek wody i mąki, wymieszać, a zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10 min.
Po tym czasie dodać mąkę, sól, resztę wody i olej oraz ziarna. Wyrobić ciasto drożdżowe, które od razu przekładamy do wysmarowanej i wysypanej mąką pszenną prostokątnej formy. Odkładamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 45-50 min.