Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chlebek „tygrysi”"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 170
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 170
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
Zaczyn: drożdże zalej 55 ml ciepłej wody, dodaj cukier, odstaw na 5 min. Dodaj mąkę i sól, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto: do zaczynu dodaj olej, sól, cukier, ciepłe mleko wymieszane ze 100 ml wody i mąkę, wyrób elastyczne ciasto (jeśli będzie się kleić, dosyp trochę mąki). Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Uformuj bochenek.
Wierzch: dokładnie wymieszaj. Posmaruj chleb. Piecz 50 min w 180°C (pod blachę z chlebem włóż garnek z wodą).
Mąkę ryżową uzyskasz, mieląc ryż.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 0,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie