Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chlebek „tygrysi”"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Składniki
Zaczyn: drożdże zalej 55 ml ciepłej wody, dodaj cukier, odstaw na 5 min. Dodaj mąkę i sól, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto: do zaczynu dodaj olej, sól, cukier, ciepłe mleko wymieszane ze 100 ml wody i mąkę, wyrób elastyczne ciasto (jeśli będzie się kleić, dosyp trochę mąki). Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Uformuj bochenek.
Wierzch: dokładnie wymieszaj. Posmaruj chleb. Piecz 50 min w 180°C (pod blachę z chlebem włóż garnek z wodą).
Mąkę ryżową uzyskasz, mieląc ryż.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 0,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie