Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek, łatwy do upieczenia przez każdego.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16775
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16775
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Składniki
Do miski wsypać obie mąki i otręby pszenne i wymieszać.
Na suchej patelni uprażyć wszystkie ziarna i wsypać do miski, wymieszać.
Dodać sól, wymieszać, później cukier, wymieszać, potem pokruszone świeże drożdże i ponownie wymieszać.
Dodać maślankę i dokładnie wymieszać.
Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Potem ciasto odgazować i przełożyć do foremek i ponownie pozostawić na 15 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
Wyjąć upieczone chlebki z foremek i wystudzić na kratce.
Smacznego !