Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek, łatwy do upieczenia przez każdego.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5022
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34421
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2088
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113769
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5022
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34421
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2088
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113769
Składniki
Do miski wsypać obie mąki i otręby pszenne i wymieszać.
Na suchej patelni uprażyć wszystkie ziarna i wsypać do miski, wymieszać.
Dodać sól, wymieszać, później cukier, wymieszać, potem pokruszone świeże drożdże i ponownie wymieszać.
Dodać maślankę i dokładnie wymieszać.
Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Potem ciasto odgazować i przełożyć do foremek i ponownie pozostawić na 15 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
Wyjąć upieczone chlebki z foremek i wystudzić na kratce.
Smacznego !