Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest najlepszy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8949
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8949
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 736
Składniki
Wykonanie: Pół litra ciepłej wody wlać do miski, rozpuścić cukier i drożdże. Następnie dodać sypkie składniki i zarobić ręką ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Foremki keksowe posmarować tłuszczem, posypać czarnuszką i wyłożyć podrośnięte ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni przez 53 minuty. Po upieczeniu obwinąć ściereczką i pozostawić do wystudzenia.