Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest najlepszy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1130
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1136
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1130
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1136
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13156
Składniki
Wykonanie: Pół litra ciepłej wody wlać do miski, rozpuścić cukier i drożdże. Następnie dodać sypkie składniki i zarobić ręką ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Foremki keksowe posmarować tłuszczem, posypać czarnuszką i wyłożyć podrośnięte ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni przez 53 minuty. Po upieczeniu obwinąć ściereczką i pozostawić do wystudzenia.