Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest najlepszy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413910
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413910
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Składniki
Wykonanie: Pół litra ciepłej wody wlać do miski, rozpuścić cukier i drożdże. Następnie dodać sypkie składniki i zarobić ręką ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Foremki keksowe posmarować tłuszczem, posypać czarnuszką i wyłożyć podrośnięte ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni przez 53 minuty. Po upieczeniu obwinąć ściereczką i pozostawić do wystudzenia.