Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6641
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327038
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6641
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327038
Składniki
Cebulę drobno posiekać. Zieloną część pora pokroić w dość drobne cząstki. Wszystko lekko poddusić na oliwie, dodać sól i pieprz cytrynowy.. Przestudzić. Ciasto. Mąkę przesiać , drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i gdy się rozpuszczą zmieszać z połową ciepłego mleka. W mące zrobić wgłębienie i wlać płynne drożdże. Zostawić przykryty rozczyn do wyrośnięcia. Gdy zwiększy objętość dodać mleko, sól , czosnek niedźwiedzi i lekko zagnieść. Potem dodać przestudzone warzywa i dokładnie wyrobić. Ciasto powinno być lekkie. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki 35 X 11 cm. Dobrze jak ciasto jeszcze trochę odpocznie. Blaszkę wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika( 180 C ) na ok.30-40 min. W trakcie pieczenia po wyrośnięciu ciasta temperaturę można zmniejszyć nawet do 160 C, żeby chlebek doszedł w środku.