Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mini pieczywko na drugie śniadanie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5803
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 283
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5803
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 283
Składniki
Do głębokiej miski przesiewamy mąkę , robimy wgłębienie wkruszymy tam drożdże i posypujemy cukrem. Następnie wlewamy letnie mleko , olej , a na boki miski dajemy sól i pieprz. Ciasto dokładnie wyrabiamy i przykryte odstawiamy do wyrośnięcia. Potem z ciasta robimy rulony i wycinamy kawałki jak na kopytka . Każdy kawałek nacinamy nożykiem do frytek. Ciasteczka odstawiamy do wyrośnięnia. Rozgrzewamy piekarnik na 180 C. Ciasteczka smarujemy jajkiem roztrzepanym z szczyptą soli. Pieczemy kilkanaście minut , temperaturę można zmniejszyć do 160-170 C. Ja osobiście wolę te ciasteczka bardzo jasne , wtedy są mięciutkie.