Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2810
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2810
Składniki
Roztopić masło na patelni. Chałkę pokroić w grube kromki. Mleko wymieszać z cynamonem i cukrem. Maczać chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Uwagi: Jeśli się nie doda do mleka cynamonu i cukru, można właśnie cukrem posypać już usmażone kromki chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać miodem.