Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 212
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 401
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 298
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 673
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 212
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 401
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 298
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 673
Składniki
Roztopić masło na patelni. Chałkę pokroić w grube kromki. Mleko wymieszać z cynamonem i cukrem. Maczać chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Uwagi: Jeśli się nie doda do mleka cynamonu i cukru, można właśnie cukrem posypać już usmażone kromki chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać miodem.