Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne bułki śniadaniowe bez mąki pszennej i drożdży
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1450
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12596
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1450
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12596
Składniki
Do miski wsyp zmielone siemię lniane/mąkę lnianą, nasiona słonecznika i chia, sól, błonnik i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj.
W osobnej misce roztrzep jajka i dolej do nich wodę. Całość przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj w dłoniach bułki i wyłóż na blaszce.
Bułki piecz w 180°C przez około 35-40 minut
Gotowe bułki zostaw do ostygnięcia. Przechowuj w lodówce ze względu na dużą wilgotność