Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne bułki śniadaniowe bez mąki pszennej i drożdży
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Składniki
Do miski wsyp zmielone siemię lniane/mąkę lnianą, nasiona słonecznika i chia, sól, błonnik i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj.
W osobnej misce roztrzep jajka i dolej do nich wodę. Całość przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj w dłoniach bułki i wyłóż na blaszce.
Bułki piecz w 180°C przez około 35-40 minut
Gotowe bułki zostaw do ostygnięcia. Przechowuj w lodówce ze względu na dużą wilgotność