Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na przepyszne domowe pszenne bułeczki kajzerki. Potrzebujesz dosłownie kilku składników, które zazwyczaj są pod ręką, żeby cieszyć się domowym pieczywem. Koniecznie wypróbuj mój przepis i przekonaj się, że zrobienie takich bułek jest proste i masz pewność, że wiesz co jesz :-) Poniższy przepis jest na 7-8 sztuk.
blacha z piekarnika lub inna dowolna forma do pieczenia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3972
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3972
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie z mlekiem i cukrem. Do miski lub misy robota wsypać mąkę i zaczyn, zacząć wyrabiać ciasto, następnie dodać sól i olej lub masło. Wyrobić elastyczne ciasto (ok. 10 minut wyrabiania), będzie się trochę kleić. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat podsypany mąką, ponownie krótko wyrobić i zwinąć w rulon. Ciasto podzielić na 7-8 równych kawałków. Formować bułki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do ponownego wyrośnięcia na ok. 20 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni góra-dół. Bułki przed włożeniem do piekarnika naciąć na kształt kajzerek lub inny dowolny oraz posypać przez sitko mąką. Piec ok. 25 minut do zrumienienia. Polecam, bo bułeczki są naprawdę pyszne :-) SMACZNEGO!!!