Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego od domowego pieczonego chleba. Chrupiąca skórka z wierzchu i delikatny, miękki miąższ w środku. Taki domowy chleb wystarczy tylko posmarować masłem. Ja lubię taki jeszcze lekko ciepły.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 413
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2765
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1938
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6917
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 413
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2765
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1938
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6917
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski razem z płatkami owsianym, drożdżami i solą.
Dokładnie mieszamy i dodajemy wodę wymieszaną z octem. Mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut, tak aby ciasto podwoiło swoja objętość.
Podrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę (o wymiarach 25x25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i również odkładamy w ciepłe miejsce, aby ciasto podrosło.
W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temp. 250'C. Kiedy ciasto podrośnie na brytfance wówczas wkładamy je do nagrzanego piekarnika zmniejszając temp. do 205'C i pieczemy chleb prze 50 minut (góra i dół piekarnika bez termobiegu).
Upieczony chleb chłodzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))