Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowalam sie upiec chleb z gotowej pelnoziarnistej maki Lubella 3 zboza. Jestesmy zachwyceni tym wypiekiem. W sklad przygotowanej maki wchodzi : maka pelnoziarnista pszenna, zytnia i orkiszowa. Chleb przygotowywuje sie w ekspresowym tempie:)
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6502
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6502
Składniki
Chleb przygotowujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu. Drozdze rozpuszczamy w wodzie. Pozostale skladniki laczymy ze soba i dodajemy do nich rozpuszczone drozdze. Mozemy tez dodac nasze ulubione dodatki. Zagniatamy wszystko na jednolita mase i pozostawiamy na ok 15 min w cieple. Po tym czasie ciasto wykladamy na wylozona papierem blache, mozemy tez uformowac mniejsze bochenki. Pozostawiamy w cieple na ok godzine, az ciasto podwoi swoja objetosc. Wierzch ciasta mozemy zwilzyc woda i posypac ulubionymi dodatkami : slonecznikiem, sezamem itd. Ciasto wkladamy do nagrzanego do 220 stopni pieca i pieczemy ok 35 min. Smacznego