Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj prosty i szybki przepis na domowy lawasz bez drożdży. Te cienkie, elastyczne placki z patelni idealnie sprawdzą się do kebaba, wrapów czy jako domowy zamiennik tortilli. Wystarczy kilka podstawowych i kilka minut smażenia. Lawasz z tego przepisu wychodzi miękki, elastyczny i pyszny.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 94
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 94
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki, zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy sciereczką, odstawiamy je na 30 minut żeby odpoczęło.
Dzielimy ciasto na 5 równych kulek. Każdą kulkę rozwałkowujemy na bardzo cienki placek.
Smażymy placki na suchej, gorącej patelni przez 30–40 sekund z każdej strony. Możemy też użyć odwróconej patelni – dnem do góry. Gotowy domowy lawasz od razu przykrywamy ściereczką, żeby pozostał miękki. Smacznego