Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, przepyszne bułeczki drożdżowe z czekoladą. Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub gorącą herbatką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2233
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2233
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce. Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego ;)