Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne bo nie trzeba czekać aż wyrośnie.
jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
połączyć wszystkie składniki razem i zarobić ciasto.
ta ilość ciasta wystarcza na upieczenie 3 strucli makowych lub na ok.40 rogalików
ja upiekłam tym razem rogaliki, do rogalików potrzebna jest marmolada/ok.300g
I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie m...
Odsłon: 16530
Delikatne, miękkie i puszyste rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi, dosk...
Odsłon: 9072
Kakaowy biszkopt, przekładany śmietankowo - waniliową masą z kawałkami czekol...
Odsłon: 78
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 79
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 83
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5911
Kakaowy biszkopt, przekładany śmietankowo - waniliową masą z kawałkami czekol...
Odsłon: 78
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 79
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 83
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5911
Składniki
jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
połączyć wszystkie składniki razem i zarobić ciasto.
ta ilość ciasta wystarcza na upieczenie 3 strucli makowych lub na ok.40 rogalików
ja upiekłam tym razem rogaliki, do rogalików potrzebna jest marmolada/ok.300g
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb z kaszy jaglanej
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Od dawna wypiekam co tydzień chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim do własn...
Odsłon: 4794
Chleb z kaszy jaglanej
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 2028