Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne bo nie trzeba czekać aż wyrośnie.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 70
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 189
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 70
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1191
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 189
Składniki
jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
połączyć wszystkie składniki razem i zarobić ciasto.
ta ilość ciasta wystarcza na upieczenie 3 strucli makowych lub na ok.40 rogalików
ja upiekłam tym razem rogaliki, do rogalików potrzebna jest marmolada/ok.300g