Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe rogaliki :) Przepis znaleziony w internecie :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Margarynę roztopić i odstawić do wystudzenia. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, margarynę oczywiście też i wyrobić jednolite ciasto, tak aby odstawało od ręki. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi już swoją objętość, ciasto dzielimy na 3 części i każdą rozwałkowujemy na okrągły placek. Dzielimy je na trójkąty, tak jak dzieli się na rogaliki i na szerszym końcu kładziemy masę kajmakową lub inną przez nas wybraną. Zwijamy i kładziemy na blaszce wysmarowanej margaryną. Zostawiamy na trochę aby podrosły. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C na ok 15min (trzeba sprawdzać czy nie są gotowe wcześniej bo to wszystko zależy od piekarnika).