Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rogaliki drozdżowe. Super na śniadanie czy kolację do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 609
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 609
Składniki
Do drożdży dodajemy cukier i wodę, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Wałkujemy na kształt koła. Przekrawamy na 4 trójkąty. Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika. Posypujemy makiem. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego ;)