Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rogaliki drozdżowe. Super na śniadanie czy kolację do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31331
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31331
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Do drożdży dodajemy cukier i wodę, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Wałkujemy na kształt koła. Przekrawamy na 4 trójkąty. Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika. Posypujemy makiem. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego ;)