Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rogaliki drozdżowe. Super na śniadanie czy kolację do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 28
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 251
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2031
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 126
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 28
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 251
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2031
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 126
Składniki
Do drożdży dodajemy cukier i wodę, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Wałkujemy na kształt koła. Przekrawamy na 4 trójkąty. Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika. Posypujemy makiem. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego ;)