Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9314
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1959
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3985
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 484
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 256
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 332
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9314
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1959
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3985
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 484
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 256
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 332
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły. Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Smacznego;-)