Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16585
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 222
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16585
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 222
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły. Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Smacznego;-)