Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4886
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4886
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły. Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Smacznego;-)