Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi to przepyszna propozycja na podwieczorek.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 462
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 462
Składniki
Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Rogaliki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego;)