Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi to przepyszna propozycja na podwieczorek.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Składniki
Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Rogaliki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego;)