Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulebiaki z kapustą i grzybami
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15599
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4684
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 362
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2872
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15599
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4684
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 362
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2872
Składniki
Do miski daje mąkę sól ,jajko ostudzony tłuszcz i drożdże rozpuszczone w cieplej wodzie zagniatam miękkie ciasto i odstawiam na 1-2 godziny by wyrosło ma podwoić swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto wykladam na stolnice wyrabiam i dziele na 3 części i pierwszy kawałek rozwałkowuję dosyć cienki placek podsypując mąką by sie nie kleił do stolnicy wykladam 3 część kapusty na placek rozprowadzam po placku zostawiając boki placka bez farszu zwijam ciasto w rulon podwijając do środka Boki ciast by farsz potem nie wypłynął.
Zawinięte kulebiaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak by sie nie dotykały smaruje je roztrzepanym, jajkiem i posypuje kminkiem lub makiem .
Piekę kulebiaki w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 -40 minut na środkowej półce bez termo obiegu wyjęciu zastawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film