Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie wymaga wyrabiania, długo zachowuje świeżość, ideał po prostu
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 270
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 270
Składniki
W sporej misce wymieszać otręby, kaszę i ziarna. Dodać zakwas i miód, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 8-10 godzin.
Po tym czasie dodać obie mąki i sól, wymieszać i odstawić na godzinę.
Formę keksówkę wysmarować masłem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, odstawić do wyrastania na 2-3 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Chleb piec przez około godzinę. Studzić na kratce.