Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie wymaga wyrabiania, długo zachowuje świeżość, ideał po prostu
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Składniki
W sporej misce wymieszać otręby, kaszę i ziarna. Dodać zakwas i miód, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 8-10 godzin.
Po tym czasie dodać obie mąki i sól, wymieszać i odstawić na godzinę.
Formę keksówkę wysmarować masłem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, odstawić do wyrastania na 2-3 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Chleb piec przez około godzinę. Studzić na kratce.