Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie wymaga wyrabiania, długo zachowuje świeżość, ideał po prostu
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1019
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1019
Składniki
W sporej misce wymieszać otręby, kaszę i ziarna. Dodać zakwas i miód, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 8-10 godzin.
Po tym czasie dodać obie mąki i sól, wymieszać i odstawić na godzinę.
Formę keksówkę wysmarować masłem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, odstawić do wyrastania na 2-3 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Chleb piec przez około godzinę. Studzić na kratce.