Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie wymaga wyrabiania, długo zachowuje świeżość, ideał po prostu
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10474
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424057
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10474
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424057
Składniki
W sporej misce wymieszać otręby, kaszę i ziarna. Dodać zakwas i miód, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 8-10 godzin.
Po tym czasie dodać obie mąki i sól, wymieszać i odstawić na godzinę.
Formę keksówkę wysmarować masłem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, odstawić do wyrastania na 2-3 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Chleb piec przez około godzinę. Studzić na kratce.