Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie wymaga wyrabiania, długo zachowuje świeżość, ideał po prostu
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1838
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 225
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6321
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1838
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 225
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6321
Składniki
W sporej misce wymieszać otręby, kaszę i ziarna. Dodać zakwas i miód, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 8-10 godzin.
Po tym czasie dodać obie mąki i sól, wymieszać i odstawić na godzinę.
Formę keksówkę wysmarować masłem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, odstawić do wyrastania na 2-3 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Chleb piec przez około godzinę. Studzić na kratce.