Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bardzo smaczny, nawet smakuje z samym masłem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Składniki
Do miski wsypać wszystkie rodzaje mąk i wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, słonecznik łuskany oraz prażoną dynię i ponownie wymieszać.
Dosypać cukier brązowy, za każdym razem mieszać łyżką drewnianą.
Wsypać sól.
Wlać olej sezamowy i dobrze wymieszać.
Świeże drożdże pokruszyć w palcach i dodać do całości.
Maślankę zmieszać z wodą i dodać do ciasta.
Dobrze wyrobić łyżką i pozostawić w misce do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", a potem przełożyć do foremek silikonowych. Pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 - 40 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !