Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bardzo smaczny, nawet smakuje z samym masłem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5027
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34424
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2089
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113770
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5027
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34424
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2089
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113770
Składniki
Do miski wsypać wszystkie rodzaje mąk i wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, słonecznik łuskany oraz prażoną dynię i ponownie wymieszać.
Dosypać cukier brązowy, za każdym razem mieszać łyżką drewnianą.
Wsypać sól.
Wlać olej sezamowy i dobrze wymieszać.
Świeże drożdże pokruszyć w palcach i dodać do całości.
Maślankę zmieszać z wodą i dodać do ciasta.
Dobrze wyrobić łyżką i pozostawić w misce do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", a potem przełożyć do foremek silikonowych. Pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 - 40 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !