Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki kukurydziane, które robi się bardzo szybko:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
*Ciasto: Kukurydzę odcedzić z zalewy i zmiksować na masę. Do miski przesiać przez sito mąkę, dodać zmiksowaną kukurydzę i wszystkie pozostałe składniki.
Całość na początku mieszać łyżką, a później ciasto wyrabiać rękami do momentu, aż nie będzie kleiło się do rąk. *Gdy ciasto z bardzo klei się do rąk i jest za wilgotne można dodać trochę więcej mąki.
Z ciasta formować bułeczki, zrobić na każdej z nich wzorek i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. **Bułeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 215-220 oC przez 15-17 minut. Po ok. 10 minutach pieczenia bułeczki piec w termoobiegu przez ok. 5-7 minut.
Po upieczeniu bułeczki przełożyć na talerz. Smacznego:) !!!