Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia to proste w wykonaniu pieczywo włoskie :) najlepsze w niej jest to, że każdy może zrobić wg własnego upodobania smakowego wierzch pieczywa :) może stanowić samodzielną przekąskę albo dodatek do innej potrawy.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 337
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 74
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 72
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 51
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2395
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 337
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 74
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 72
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 51
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2395
Składniki
Zaczyn: Drożdże wymieszać z cukrem, dodać 4 łyżki mąki pszennej oraz szklankę ciepłej wody. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut.
W dużej misce umieścić przesianą mąkę, sól, 1 szklankę wody i oliwę. Dodać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Blachę wysmarować oliwą. Rozłożyć ciasto, a wierzch jego wysmarować oliwą, posypać solą i ewentualnie posypać suszoną cebulą. Ułożyć warzywa wg własnego upodobania.
Piec w 210 stopniach około 25 minut do zarumienienia się góry.