Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to rodzaj płaskiego włoskiego chlebka, na bazie ciasta do pizzy ale bez dodatku sera i sosu pomidorowego. Świetna alternatywa dla klasycznej pizzy.Wierzch można dekorować dowolnie ulubionymi warzywami i ziołami.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13446
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 586
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 763
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13446
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 586
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 763
Składniki
Do misy robota przesiej mąkę dodaj cukier, sól i suche drożdże, następnie dodaj ciepłą wodę i olej. Za pomocą miksera lub ręcznie wyrób ciasto (około 10 minut).Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na blachę, posmarowaną oliwą, wierzch ciasta również polej oliwą i rozciągnij ciasto na wielkość dowolnej blachy ,jeśli włożysz ciasto do tortownicy Focaccia będzie wyższa.Palcami porób zagłębienia w Focacci wodę wymieszaj z solą i polej ciasto.
Wierzch ciasta udekoruj dowolnie ulubionymi warzywami i ziołami. Focaccie piecz około 20 minut w temperaturze 220st. Podawaj na ciepło polaną oliwą z oliwek lub z dodatkiem ulubionych sosów np.czosnkowym.