Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny drożdżowy wytrawny placek z oliwkami. Pachnący czosnkiem i bazylią, o delikatnym pomidorowym smaku.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Składniki
Drożdże rozkruszyć do kubka. Dodać cukier, łyżkę mąki i kilka łyżek ciepłej wody. Wymieszać i pozostawić aż drożdże zaczną pracować. Mąkę pszenną przesiać do miseczki. W środku zrobić dołeczek i dodać rozczyn oraz resztę wody. Zagarniać mąkę do środka i zrobić ciasto. Dodać suszone pomidory i oliwę z oliwek, sól. Wyrobić ciasto i pozostawić na ok 30 min. do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść ciasto i rozłożyć w formie do pizzy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać bazylią i powciskać czarne oliwki. Nagrzać piekarnik do 40 stopni. Wstawić placek. Poczekać aż podrośnie i zwiększyć grzanie do 180 stopni. Piec placek ok 25 min. Smacznego.